Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

hoeveel is mijn wagen waard
Wat is mijn auto waard?
July 7, 2017
15 Tips bij het kopen van een tweedehands auto
March 9, 2018
Show all

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

inruilcalculator auto

Het kopen van een nieuwe auto kost even wat tijd en moeite. Je moet je weer gaan verdiepen in verschillende modellen, verschillende merken en bepalen wat je budget is. Daar kan nogal wat tijd in gaat zitten. Tenzij je natuurlijk zo tevreden bent over je oude auto dat je graag hetzelfde merk aanhoudt omdat je er bijvoorbeeld nooit pech mee hebt gehad en er enkel positieve ervaringen aan hebt over gehouden. In dat geval is het heel vaak mogelijk om je oude auto in te ruilen en op deze manier een korting te krijgen op het aankoopbedrag van een nieuw exemplaar. Dat geldt niet alleen voor auto’s van hetzelfde merk: er zijn verschillende opties mogelijk. Ben je benieuwd wat nu precies de inruilwaarde is van jouw auto of wil je nu de cataloguswaarde berekenen? Lees dan gauw verder en ontdek hoeveel jij precies kunt besparen op de aanschaf van een nieuwe auto.

 

Inruilcalculator auto

Inruilcalculator auto, die is namelijk ontzettend gemakkelijk te berekenen. Je hoeft er zelf vrij weinig werk voor te doen, namelijk enkel je kentekenen in te vullen. Een speciale inruilcalculator gaat vervolgens aan de slag en stelt op basis van jouw kenteken een inruilwaarde vast. Zo kun je er eenvoudig achter komen hoeveel je wagen nog waard is. Hierbij wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de wagen en wordt vervolgens de boekwaarde van de auto berekend door onder andere te kijken hoe oud de auto inmiddels is, of er schade aan geweest is en hoeveel kilometers ermee gereden zijn. Uit deze formule komt vervolgens de waarde van jouw tweedehandswagen. Zo weet je gelijk hoeveel korting je kunt ontvangen op de aankoop van een nieuwe auto. Dat kan in sommige gevallen een hele hoop schelen waardoor de aankoop van een nieuwe wagen een stuk voordelig wordt.

 

Hoe gaat het in z’n werking?

Stel je hebt de inruilwaarde van je auto berekent en bent tevreden met het bedrag dat je nog voor je oude auto zult ontvangen. Dan maak je eenvoudig een afspraak met een van onze medewerkers en zij komen vervolgens kosteloos jouw auto bij jouw thuis ophalen. Ziet jouw auto er echter niet meer zo goed uit door bijvoorbeeld een ongeluk of botsing en ben je benieuwd of je überhaupt nog wel iets terug kunt krijgen bij bijvoorbeeld een sloperij? Doe in dat geval ook zeker de test met behulp van de inruilcalculator want ook in dat geval kan de inruilwaarde van je auto nog aanzienlijk zijn.

Comments are closed.